top of page
venster.jpg
DSC05331.JPG

ONS ENGAGEMENT

 

Fair trade

Grenzeloos solidair willen wij een bescheiden maar daadwerkelijk bijdrage leveren aan de realisatie van rechtvaardige handelsrelaties en arbeidsvoorwaarden, wereldwijd. Fair trade producten en duurzaamheid zijn essentiële elementen voor ons aankoopbeleid en onze werkwijze.

 

Producten uit de sociale economie en van duurzame locale spelers met aandacht voor de korte keten, biologische en kleinschalige productie worden bij voorkeur aangekocht.
 

Sociaal

Wij geloven in sociaal ondernemen, waarbij mogelijke winsten opnieuw geïnvesteerd worden in de eigen werking of in sociale projecten, hier en in het Zuiden.

 

We stellen het Wereldcafé ter beschikking van andere initiatieven en organisaties, zoals op de Wereldse Zondagen, wanneer je kan komen genieten van verrassende wereldse gerechten, voor een eerlijke prijs én solidair voor het goede doel. Ook de inkomsten van fooipot gaan naar een - jaarlijks nieuw gekozen - sociaal project.

 

Ecologisch

Wij houden van onze planeet, kiezen voor een duurzame, gezonde en veilige toekomst en opteren consequent voor een kleine voetafdruk. Prioritair is dan ook de aankoop van ecologie-vriendelijke producten, ingrediënten en materialen.
 

Solidaire tochtgenoten

  • Via Alterfin zetten we in op microfinanciering in het Zuiden

  • We zijn coöperant en nemen onze energie af bij Ecopower

  • Sinds 2013 zijn we lid van Leuven 2030

  • We zijn trouwe partners van het Wereldfeest in Leuven

  • Wekelijks komen leden van Amnesty International in het Wereldcafé samen om burgers - waar ook ter wereld - vrij te schrijven

  • Afrika Filmfestival is al verschillende jaren bij ons te gast

  • We steunen Hart boven Hard Leuven

  • De Provincie Vlaams-Brabant geeft ons jaarlijks een financieel duwtje in de rug.

 

Doe je mee?

We staan open voor ideeën, suggesties en samenwerking met nog meer verenigingen en organisaties, met iedereen die solidair mee op stap wil gaan.

bottom of page